Brookline Town Residence

This property is bounded by a busy street on one side, requiring customized screening for privacy and street noise.

Stone retaining walls are used to create a series of flat terraces that allow the house to be sited well below the street, and all but make the street disappear. Once inside, the property opens to a large open meadow area surrounded by woodlands, belying the residential character of the neighborhood. Bluestone or stonedust terraces are restrained and elegant, and are positioned to take advantage of the views. Stone paths and steps with contemporary steel handrails are used to negotiate changes in grade and are counterpoints of detail to the open expanse of lawn and swaths of planting. In addition to construction, the scope of work included permitting for a fence height variance, coordination with the Conservation Commission, and on-going maintenance.

Concord Residence
Cambridge Shared Residences